Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bambanő

 Josie Geller (Drew Barrymore) ifjúsága maga volt a tragédia. Az iskolában mindenki kicsúfolta, a fiúk szóba sem álltak vele, a bátyja, Rob (David Arquette) pedig mindig learatta helyette a babérokat. Amikor a Chicago Sun Times-nál azt a feladatot kapja, hogy épüljön be egy átlagos gimnázium diákjai közé, és írjon róluk leleplező riportot, izgatott készülődésbe kezd. Hamar rádöbben azonban, hogy a második próbálkozása az iskolában semmiben sem különbözik az elsőtől.

Rögtön az első óráról elkésik, az ebédlőben magára borítja a kakaót,hangosan beszél magában a folyosón... egyszóval nem csoda, hogy rögtön az egész gimi róla beszél.

Amikor Guy Perkins (Jeremy Jordan) és üresfejű imádói ellopják Josie autóját, a lány végre igazi barátnőre talál: Aldys (Leelee Sobieski) azonnal a szárnyai alá veszi. Josie tagja lesz a Nevezőknek, az iskola legokosabb diákjai által alkotott matek-csapatnak. Amikor azonban rádöbben, hogy beleszeretett az angoltanárába (Michael Vartan), mindennél fontosabb lesz számára, hogy megfeleljen a férfi elvárásainak.  Ám egy nap találkozik a tanár barátnőjével, és egy világ omlik össze benne.

 Eközben a hivatali főnöke, Gus (John C. Reily) aggodalmaskodni kezd, hiszen a cikket pár napon belül le kell adniuk és Josie még mindig nem írt semmit. Ezért kamerán keresztül figyeli a lány minden lépését, hogy segíthessen neki a témaválasztásban. Végül úgy dönt, hogy az angoltnár lenne a legmegfelelőbb alany, Josie azonban hallani sem akar erről.

 Ekkor jelenik meg Rob a színen. Mivel úgy gondolja, hogy az iskolában lenne esélye bekerülni a profi baseball-csapatba, ő is diáknak adja ki magát, és újra gimibe kezd járni. Azonnal mindenki megszereti, és ezt ő arra használja fel, hogy a húgát népszerűsíti a menő arcok között.

 Hamarosan a suli összes fiúja Josie-val akar járni, Guy buta kis libái pedig beveszik a csapatukba. Aldys barátságát azonban nem sikerül megtartania. Elérkezik az év végi bál, ahol Josie-t teszik meg bálkirálynőnek. A lány azt hiszi, ennél jobb nem is lehetne az este, ám ekkor az angoltanár kéri fel táncolni. Josie remekül szórakozik, amikor észreveszi, hogy néhány lány macskaeledelt akar Aldys nyakába önteni.

 Hősies közbelépésének köszönhetően a lány megmenekül. Josie ekkor hisztirohamot kap és bevallja, hogy ő valójában 25 éves, egy chicagoi lapnak dolgozik, és lebuktatja az egész vállalkozást. Még Robról is kitálal a többieknek, majd zokogva elrohan.

 Az angoltanár követi őt, hogy megmodnja neki, csúnyán visszaélt a bizalmával. Josie még egy esélyért könyörög, ám a férfi faképnél hagyja. Ennek tetejébe a hiavatalban is része lesz egy kiadós kiabálásban. Gus dühöng és kijelenti, hogy ha rövidesen nem kapja meg a cikket, Josie repülni fog.

 Josie végül megírja a cikket... mindenről beszámol, arról, hogyan illeszkedett be a többiek közé, és hogy mennyire sajnálja, amit a tanárával tett. Azt is megírja, hogy a soron következő baseball-meccsen a dobódombon fogja várni a férfit - hogyha az meg tud neki bocsátani, jöjjön el és csókolja meg.

 A meccsen azonban hiába vár... minden néző szeme rá szegeződik, és drukkolnak neki, a tanár azonban nem jön. Már teljesen feladja a reményt, amikor a közönség felhördül és tapsolni kezd. Josie először nem érti, hogy mi történik, ám ekkor észreveszi a férfit, aki egyenesen felé rohan, majd minden bevezető nélkül megcsókolja.

 A záró jelenetben a baseball-csapat berohan a pályára, élükön az edzővel - Robbal. Végül minden jól sikerül, bár be kell látnunk: az életben nem mindig végződnek a sztorik happy enddel.